Menú

Reclamació de despeses hipotecàries

No ha prescrit res

Les darreres sentències del TJUE  (25 de gener de 2024, 25 d'abril de 2024)  aclareixen que el termini per reclamar les despeses hipotecàries s'inicia a comptar des que la persona consumidora té coneixement que la clàusula és abusiva. Aquesta data ve determinada per la sentència d'un jutge.

Qui i què podeu reclamar?

Si vas signar la hipoteca o si vas cancel·lar-la abans del 2019 i vas pagar totes les despeses de formalització de la hipoteca, pots reclamar: el 50 % de les despeses de notaria, la totalitat de les despeses de taxació, registre i gestoria, i la comissió d'obertura.

I què passa amb l'Impost d'Actes Jurídics Documentats?

Si vas signar la hipoteca abans del 10 de novembre de 2018 et correspon a tu pagar aquest impost.

Com puc reclamar?

Presenta la reclamació al banc per un mitjà que en puguis deixar constància: correu-e al servei d‘atenció al client, full oficial de reclamació, correu certificat, burofax.

Adjunta: escrit de la reclamació, l'escriptura de la hipoteca i les factures de les despeses que reclames. 

Si en 30 dies no t'han contestat o la resposta no ha sigut satisfactòria, adreça't a l'OMIC per tal que faci una mediació amb l'entitat.

En cas que no s'arribi amb cap acord amb el banc pots adreçar-te a la via judicial. Informa-te'n al SOJ de Vilanova.

També et poden assessorar les organitzacions de persones consumidores

No ha prescrit res
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord