Menú

Protecció de dades

Servei de mediació en protecció de dades en el sector de les telecomunicacions

La Asociación para la Autorregulación de la Comunicación Comercial (Autocontrol) disposa d'un servei de mediació en protecció de dades en el sector de les telecomunicacions, després de la subscripció de protocols amb l'Agencia Española de Protección de Datos i els principals grups d'operadors de telecomunicacions.

Mitjançant aquest mecanisme alternatiu, les persones consumidores poden solucionar de manera àgil, senzilla i gratuïta aquelles qüestions relacionades amb l'ús de les seves dades personals per part d'empreses de telecomunicacions.

En quins casos podeu sol·licitar la mediació?

  • Si reps trucades o correus electrònics comercials no desitjats.
  • Si t'han suplantat l'identitat o han realitzat una gestió sense la teva autorització.
  • Si continues rebent factures després d'haver realitzat una baixa.
  • Si les teves dades consten en un fitxer de solvència patrimonial, tot i haver reclamat davant d'un òrgan competent o el deute és incorrecte.
  • Si has exercit algun dels drets de protecció de dades: accés, rectificació o supressió i creus que l'empresa no l'ha atès degudament.
  • Si l'operadora ha cedit a una altra entitat un deute, tot i haver-lo pagat o no existir.
  • Les teves dades personal surten a una guia d'abonats malgrat haver sol·licitat la seva exclusió.
  • L'operadora ha consultat indegudament les teves dades a un fitxer de morositat.

D'altra banda, podeu registrar les vostres dades al servei de Llista Robinson, que és un fitxer d'exclusió publicitària gestionat per la Asociación Española de Economía Digital, d'aquesta manera també evitareu la publicitat no desitjada. L'eficàcia d'aquesta llista comença passats dos mesos des de la data d'inscripció.

Ah! i durant aquestes vacances estivals no abaixeu la guàrdia pel que fa a la protecció de dades, aquí teniu uns quants consells

Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord