Menú

Policia Local i Mossos d'Esquadra tenen a punt el dispositiu de seguretat per Nadal i Reis a la ciutat

Comparteix:
13/12/2023 10:57

Les zones comercials i les zones d'oci es reforçaran durant els dies de major afluència de gent

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú, juntament amb el cos dels Mossos d'Esquadra ja tenen a punt el dispositiu de seguretat per aquesta nova campanya de Nadal i Reis. Un dispositiu que, com ja és habitual, es fa de manera coordinada per tal d'incrementar la prevenció de delictes i garantir la seguretat de les persones que gaudeixen dels diferents actes amb motiu d'aquestes dates.

La principal novetat d'aquest any és la campanya de control de joguines que la Policia Local està realitzant als establiments de la ciutat, per tal de comprovar que els productes a la venda compleixen amb la normativa de la Unió Europea, que estableix un seguit de criteris tant pel que fa a la composició dels materials amb què està feta la joguina així com les seves característiques físiques segons l'edat de l'infant a qui va destinada la joguina. Així mateix es comprova que porten el marcatge CE, que garanteix que el fabricant les ha dissenyat i fabricat de conformitat amb els requisits de seguretat aprovats. El material retirat durant la campanya serà posteriorment destruït.

Les zones comercials seran un dels punts forts d'aquest dispositiu especial. Per això, des de fa uns dies la Policia Local ja distribueix entre els establiments els díptics informatius amb consells de seguretat, que tenen com a objectiu minimitzar el risc de possibles furts o robatoris. Aquesta acció a les zones comercials es complementarà amb un reforç de la vigilància, tant pel que fa als establiments com a les zones de vianants, amb patrulles a peu i amb la presència d'un vehicle policial dotat amb els documents necessaris per poder instruir diligències en casos de denúncies, evitant així haver-se de desplaçar a la prefectura.

També es reforçarà a les zones d'oci nocturn de la ciutat, especialment les vigílies dels festius, per tal d'incidir en la prevenció de fets delictius, vandalisme, incivisme i contra la llibertat sexual de les persones.

Pel que fa a seguretat viària, es mantindran com cada any els controls d'alcoholèmia i drogues tant en vies urbanes com interurbanes, i campanyes de control de vehicles de mobilitat personal.

El dispositiu especial finalitzarà el 5 de gener amb la tradicional Cavalcada dels Reis d'Orient, amb les tasques de control dels accessos als carrers per on passi la comitiva reial i la seguretat dels espectadors en tot el recorregut. Una tasca que, igual que l'any passat, comptarà amb el reforç dels Mossos d'Esquadra en la vigilància davant possibles robatoris en interiors de domicilis, durant la cavalcada.

Imatges d'arxiu

Imatges d'arxiu

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Consum
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració