Menú

L'Ajuntament posa en marxa un nou servei d'assessorament energètic

Comparteix:
09/11/2023 15:05

L'Agència Local de l'Energia ofereix un informe gratuït per a poder reduir els consums i la factura de l'electricitat

L'Agència Local de l'Energia posa en marxa un nou servei gratuït d'assessorament energètic online per estalviar energia i rebaixar la factura de l'electricitat.

Adreçat a tota la ciutadania, i també per a entitats i comerços, ofereix un estudi en 48 hores sobre els consums actuals i com reduir-los.

Per aconseguir aquest estudi per millorar la contractació de l'electricitat cal accedir al formulari tenint a mà una de les darreres factures de la llum, per poder introduir la informació sobre les dades de consum elèctric. En 48 hores es rep un informe d'optimització de la contractació que conté l'anàlisi del consum, la proposta de canvi de potència i tarifa, l'explicació de com realitzar la tramitació amb la companyia, i una bateria de consells molt útils sobre estalvi energètic, per racionalitzar el consum i estalviar energia. Aquest és l'objectiu principal de la Regidoria d'Emergència Climàtica.

En aquest sentit, Iolanda Sànchez, regidora d'Emergència climàtica i Espais naturals, recorda que “l'objectiu no és només que la ciutadania pugui estalviar-se diners en la contractació de l'electricitat, sinó que el més important és promoure un consum responsable de l'energia i, per tant, una reducció d'aquest consum. Només així podrem avançar en el combat contra l'emergència climàtica. Gastem massa electricitat, amb dispositius i aparells a vegades no prou eficients”.

Aquest servei gratuït comença ara de manera online, però el govern municipal té la intenció d'oferir el servei itinerant en diversos punts de la ciutat: “el volem oferir també de manera presencial a totes aquelles persones que tenen dificultats per desenvolupar-se en el món digital. Això es farà a través de la xarxa d'equipaments municipals descentralitzats, com els centres cívics”, ha apuntat la regidora.

 

Tallers de medi ambient a la Fira de Novembre 2023

El medi ambient també serà present aquest cap de setmana a la Fira de Novembre, amb la programació de xerrades divulgatives i formatives per ajudar la ciutadania a  reduir el consum i ser més eficients energèticament.

L'Ajuntament, mitjançant l'Agència Local de l'Energia, ha organitzat tres tallers adreçats a instal·ladors, enginyers i ciutadania en general que es faran al Centre de Resiliència i Sostenibilitat Can Pahissa:

El primer, “Vols canviar la teva caldera de gas o gasoil per una d'aerotèrmia d'alta eficiència i no saps com?”, oferirà informació pràctica sobre les possibilitats, els costos aproximats, els consums energètics i les possibilitats de produir la pròpia energia per escalfar i produir aigua calenta per a l'habitatge, contribuint a la descarbonització.

Serà presencial divendres 10 a les 18 h, i també es podrà seguir per streaming.

Dissabte 11, d'11 a 13 h, “Taller pràctic d'energia fotovoltaica i necessitat de les comunitats energètiques”. Si voleu col·locar una instal·lació fotovoltaica a la comunitat de veïns, o una instal·lació d'autoconsum al vostre habitatge, us expliquem com fer-ho. El taller també inclou una visita a la instal·lació fotovoltaica de Can Pahissa, i qui vulgui el pot seguir per streaming.

“Què hem de saber de la rehabilitació energètica?”, serà dissabte 11 a les 18 h, i servirà per conèixer quines parts de l'habitatge, de l'edifici o de la comunitat de veïns es poden beneficiar dels ajuts i són susceptibles d'actuacions que ens poden ajudar a minimitzar les pèrdues energètiques. En directe a Can Pahissa, i també per streaming.

Finalment, hi ha un taller adreçat a públic familiar que es farà a la plaça de la Vila: escape room “És qüestió de temps”. Vols viure l'emergència climàtica? Descobreix què és el canvi climàtic i qui pot ser part de la solució! “Qüestió de temps” és una experiència impulsada per l'Àrea d'Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona que mostra que davant l'emergència climàtica cal emprendre accions decidides. És una exposició-experiència vivencial sobre el canvi climàtic, amb una bombolla – escape room, dos tòtems informatius i un racó infantil amb propostes lúdiques per descobrir els continguts principals de l'exposició.

A l'escape room, els participants hauran de superar en grup 5 proves. L'activitat està dirigida a públic a partir de 10 anys, té una durada d'uns 15 minuts i estarà dinamitzada per dos educadors/es de la Diputació de Barcelona.

Dissabte 11 i diumenge 12 de novembre en l'horari d'obertura de la Fira.

L'objectiu és l'estalvi, i sobretot la lluita contra el canvi climàtic

L'objectiu és l'estalvi, i sobretot la lluita contra el canvi climàtic

Els tallers de la Fira es faran a Can Pahissa

Els tallers de la Fira es faran a Can Pahissa

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Consum
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració