Menú

Garantia de productes de segona mà

La compravenda de productes de segona mà, ja sigui entre particulars o bé a través d'establiments, aplicacions mòbils o pàgines web és una opció cada cop més utilitzada entre les persones consumidores, ja sigui per obtenir un ingrés extra a través de la venda d'aquella roba, mobles o electrodomèstics que ja no utilitzem i a la vegada fomentar l'economia circular o bé per aconseguir un producte a un preu més assequible.

Quan la compravenda es fa entre particulars, les garanties i drets de reclamació que protegeixen al comprador es troben regulades al Codi Civil, mentre que en el cas de la compravenda de productes de segona mà entre una empresa i un particular, aquesta garantia es troba regulada per la legislació específica sobre consum.

Botigues de segona mà: electrodomèstics, roba, mobles i altres productes

Actualment ens trobem en botigues de segona mà especialitzades amb qualsevol tipus de productes com mobles, llibres, electrodomèstics, roba o articles electrònics. Comprar a través d'aquestes botigues ofereix més seguretat que fer-ho a través de particulars ja que el producte té una garantia legal. Els productes d'aquests establiments han de complir els següents requisits:

-Estar correctament etiquetats amb les dades del fabricant, les instruccions, advertències i riscs previsibles dels productes, entre d'altres.

-Estar ben visible el preu final de cada article, impostos inclosos.

-Facilitar tiquet o factura amb les dades de l'establiment.

Pel que fa a garanties, en els productes de segona mà, l'empresa i el consumidor poden pactar el termini de garantia, però en cap cas no pot ser inferior a 1 any. La garantia dels productes de segona mà no contempla com en el cas dels nous la possibilitat de substituir el producte si aquest tingués algun defecte o per manca de conformitat: només accepta l'opció de reparar-lo, rebaixar el preu o resoldre el contracte (retornar el producte).

El mecanisme per reclamar quan comprem productes de segona mà en un establiment és el mateix que en els productes nous, és a dir, a través de la fulla de reclamacions oficial de la Generalitat de Catalunya.

Compres per internet

Les compres per internet tenen les mateixes garanties i la mateixa possibilitat de reclamar, l'única diferència respecte les realitzades en un establiment és que al realitzar-se a distància les persones consumidores tenen dret a exercir el dret de desistiment, sempre que la transacció es faci a una empresa. Aquest dret atorga a les persones consumidores la facultat de retornar el producte durant els 14 dies naturals següents a la data de recepció, sense cap penalització i sense haver de donar cap justificació.

És important tenir en compte algunes recomanacions a l'hora de comprar articles de segona mà a empreses per internet:

-Assegurar-se de que la pàgina web és de confiança: llegir l'avís legal, assegurar-se que l'empresa disposi de CIF, que estigui ubicada a la unió europea.

-Prendre nota de les dades del venedor per si hagués algun problema.

-Utilitzar un mètode de pagament segur.

-Informar-se sobre qui paga l'enviament del producte en el cas que sorgeixi algun problema i de les despeses de devolució.

 

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord