Menú
  • Inici
  • Consum responsable

Consum responsable

El consum és un acte omnipresent i imprescindible en la nostra vida, cada dia mengen, ens movem, ens vestim, ens comuniquem a través de xarxes de telefonia o d'internet, entre d'altres activitats. Per això quan triem com consumim estem triant també com volem viure, a quines mans van a parar els nostres diners, com ens relacionem amb el nostre entorn i quin món volem.

El consum responsable és un consum que satisfà les nostres necessitats tenint en compte l'impacte de les nostres decisions a l'hora d'escolir entre una opció o una altra i que s'orienta cap a una economia social i solidaria.

L'OMIC en la seva essència posa l'accent en la defensa dels drets de les persones consumidores i per això té una llarga trajectòria quant a informació i suport a la ciutadania per conèixer els seus drets i deures en matèria de consum. Al mateix temps, des de l'OMIC es vol potenciar una nova cultura del consum que s'alineï amb l'ODS 12 del desenvolupament sostenible de l'ONU: garantir modalitats de consum i producció sostenibles. Per aquest motiu organitza activitats formatives  i de sensibilització:

-Tallers de formació i sensibilització en matèria de consum responsable a escoles de primària i secundària.

-Dia Mundial del Consumidor: el celebrem amb activitats de sensibilització adreçada als infants i les seves famílies (hores del conte). També fem campanyes de difusió que promouren un consum responsable i la defensa dels drets de les persones consumidores.

-Espai radiofònic a Canal Blau: programa sobre consum de trenta minuts de durada, conduït per Jordí Martí i la col·laboració dels inspectors de consum de l'OMIC. 

La Regidoria d'Economia Social i Solidaria de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, per treballar en aquesta direcció també ha creat un mapa de consum responsable que pretén identificar i donar a conèixer les iniciatives que ofereixen productes i serveis amb el valor afegit de millorar l'impacte ambiental i social a la ciutat. La voluntat del mapa és ser inclusiu i per tant establir uns criteris de selecció que permetin incorporar el major nombre d'iniciatives del territori, sempre garantint la qualitat i el rigor dels objectius del mapa.

conte tres de desembre 2022
omic a canal blau radio
conte dia mundial consumidor

Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord