Menú

Aparcaments

Els danys i robatoris en aparcaments són desafortunadament bastant comuns i en molts casos l'usuari desconeix quins drets té. A continuació us expliquem quins drets teniu com a usuaris d'aquest servei en cas que hàgiu patit un incident relacionat amb aquesta matèria i us donem consells sobre com actuar.

Primer de tot definirem el servei d'aparcament com aquell en el qual se cedeix un espai en un recinte per a l'estacionament de vehicles de motor, que implica un deure de vigilància i custòdia del vehicle durant el temps real d'ocupació, a canvi d'un preu determinat. Quedarien excloses les anomenades zones blaves, per les quals es paga una taxa municipal per estacionar el vehicle.

Per que fa a robatoris és l'empresa qui s'ha de fer càrrec de totes les coses que siguin pròpies del vehicle (fixes i inseparables): rodes, seients, i tota la resta que no es pugui extreure amb facilitat, i per descomptat, del propi vehicle. D'altres objectes com telèfons mòbils, ordinadors portàtils, i tota la resta d'objectes que hi hagi dins del vehicle no es farà responsable, encara que aquests estiguin amagats o guardats al maleter.

En matèria de danys, l'empresa del pàrquing s'ha de fer càrrec de tots els que pateixi el vehicle mentre estigui estacionat a la plaça d'aparcament: els originats per altres usuaris, per despreniments, entre d'altres.

Com actuar si el nostre vehicle ha sofert un dany o un robatori.

Fer fotos de l'estat del vehicle.

Complir amb les obligacions de l'aparcament i pagar la tarifa corresponent, si encara no s'ha fet.

Guardar el tiquet/factura.

Si els danys són substancials trucar a la policia local per tal de que aixequin acta.

Si l'empresa no es vol fer càrrec del robatori o del dany sofert, demanar el full oficial de reclamació a l'empresa. Si en el termini de 30 dies no heu obtingut resposta o aquesta no és satisfactòria, contacteu amb l'OMIC.

Consells a les persones usuàries d'aparcaments.

  • En l'aparcament rotatori, en què l'empresa facilita una plaça per un període de temps variable, no prefixat, el preu es pacta per minut d'estacionament, per tant, l'usuari només paga pel temps real d'ús (està prohibit l'arrodoniment a l'alça).
  • L'empresa ha d'indicar clarament els preus, l'horari i les normes d'ús i funcionament de l'aparcament.
  • Recordeu que és obligació de l'empresa retornar el vehicle en les mateixes condicions en què l'heu lliurat, amb els components i els accessoris incorporats fixos i inseparables, en canvi no ho és amb els no fixos.
  • Retireu els accessoris no fixos i extraïbles (com ara telèfons mòbils) ja que l'empresa no se'n fa responsable. Alguns aparcaments disposen d'un servei especial de custòdia, informeu-vos-en.
  • Conserveu el justificant o el resguard de l'aparcament, ja que l'haureu de mostrar per retirar el vehicle. Si és un aparcament rotatori, hi ha de constar:  la matrícula del vehicle, el dia, l'hora i el minut d'entrada i si la persona usuària fa entrega al responsable de l'aparcament de les claus del vehicle.
  • L'empresa té el dret de retenir el vehicle com a garantia del pagament del preu de l'aparcament.
  • No deixeu el vehicle estacionat de forma continuada en el mateix lloc més de sis mesos, ja que es presumirà l'abandonament.
  • En cas de disconformitat amb algun aspecte del servei, demaneu el full oficial de reclamació a l'empresa. Si en el termini de 30 dies no heu obtingut resposta, o bé la resposta no és satisfactòria, contacteu amb l'OMIC.
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord